Saturday, 2 February 2013

Bukit Tinggi

huh da lama ak x conteng-conteng blog ak nie... hampir 2 tahun kot... da berabuk2 da blog nie... hhehehe... sekarang nie ak da jadi suri rumah sepenuh masa... so ade la time tuk menconteng kat blog nie... sajer -sajer la nak kongsi pengalaman kat sini... aritu beshfren ak ajak la ak g cuti-cuti malaysia.... huhuhh xde duit kn so malaysia jer la yang ak mampu pergi... hehhehe... Kami ke BUKIT TINGGI... excited la ak.. yela duk umah jer kn... agak membosankan... skali skala jalan-jalan besh juga...  untuk ke Bukit Tinggi, kitaorng dari Putrajaya so lalu highway Mex mudah sikit than turun kl,kitaorang ikut jalan Bulatan Pahang..ikut signboard ke Gombak dan dari situ  ikut  arah Kuantan. untuk ke Bukit Tinggi ada tol di Plaza Tol Gombak sebanyak  RM5.

sampai ke Bukit Tinggi..perlu bayar rm12 untuk orang dewasa dan rm7 untuk kanak kanak.. :)

simpang ke kanan adalah Colmar Tropical 

simpang ke kiri adalah ke Japanese Village.
.


Fisrt, kitaorng naik la ke Japanese Village... sampai di car park ingatkan area-area situ jer tempat untuk kitaorng berjalan-jalan, rupa-rupa kitaorng kena menaiki tangga untuk sampai ke atas... Wah semputttttt...

                            Akhir nya dengan usaha yang gigih sampai juga kami diatas... Peace...

yeaaaaahhhhh smp jgk... ingatkan round-round situ saja... rupanya kitaorng kena mendaki lagi... ini la beshfren sy.. Safura Khalid... :)


                                                                     cantik kan....

i'm HERE.... sampai di rumah ala-ala rumah jepun tu.... huhuhuhh... rmai juga orng duk test-test baju jepun tu n bergambar.


                                        nie Pora ngn Kyar... from Brunie ok...



                                                           Botanica Garden...


Colmar Tropical..di mana bangunan yang cantik2 tersergam indah di sana..

                                       saya lorrrrr dan kuda Malaysia... hehheeh

                                                                 Clock Tower... :)

0 comments: