Thursday, 5 June 2014

Siap dah!

yeahhh finally, baju raya aku da siap.... huhuhh walaupun puasa pom lambat lagi tapi tukang jahit yang jahitkan baju aku cepat lah pulakk siapkan nya... hhihih.. Good Job... Mula-mula rasa macam nak beli jer baju raya tahun nie... tapi ada kain yang tak berbuat lagi better aku anta jahit... :D
Walaupun aku nie tak beberapa tinggi but i'm still nak pkai dress... lantak orang la nak cakap x santek ke hape! hade?? aku memang peminat baju keluaran Mazlinul Maznan... harga pom berpatutan... x mahai mane pom... bawah rm250 kira okay la kan... just dress... kain berkualiti n selesa... huhhuhh... tapi kali nie aku just tiru design nya... baju aku tuk raya tahun nie sebijik macam ini

konon kembang bawah... huhuh ala-ala princess... tapi x pom... color dress "Royal Blue"... tapi tak snap pic lagi... nnt da snap pic aku upload eh...;)

Monday, 2 June 2014

Nak duduk mane! hade??

pening dan serba salah dibuatnya..  nak di luahkan mati mak nak di telan mati bapak! (eh betulkan??? abaikann )

sekarang perasaan dan apa aku rasa mcm nie..

hahahhah apa tak nya! belum pape ag dah tanya "audy, boleh ke pas kawen duduk sini sana sinun"... diam seribu bahasa aku di buatnya... serba salah, tak bersalah , tersalah smua hade!... harap sangat faham!... aku bukan tak nak tapi baik di jauhkan tinggal serumah... semuanya orang cakap mcm tu... BAHAYA!.. dari berlaku pape kemudian hari better elak-elak kan.. hihii... katakan TAK NAK!!! :p

News @ 2014... ;)

assalamualaikum, 
da lama sangat da tak update blog nie... berhabuk dan bersarang da... huhuhh.. last cite pasal kerja eh.. 
hah nie nak cite nie..alhamdullillah, pada 17.01.2014 aku telah genap lah ak dan Mr.Z lapan tahun berkawan. dan aritu juga family Mr.Z datang.. hihiih datang bawa cincin... dup dap dup dap masa tengah bincang2,,, aku muka jer nampak cool tapi dalam hati tuhan saja yang tahu... 
selepas di tetapkan tarikh bincang2 semua, da decided 7.9.2014 ini tarikh pernikahan dan bersanding di rumah aku.. tarikh tu Mr.Z la yang pilih... (sebenarnya sempena besday dia) hihi aku turutkan saja!...

skrng da bulan enam, satu persiapan tak buat lagi... risau, hapi, sedih, gelisah, tak senang duduk duk pikir smua nya... semua orang cakap lambat lagi bulan 9 tapi haruslah ada persediaan.. booking sana sini... Wedding planner, cari baju nikah, hantaran, photographer, door gift... ingat kan nak baju nikah nak buat di Butik Minaz di Bangi... cantik2 juga bajunya... Like this

in syaa Allah, baju nikah warna putih... Baju jovian by jovian mandagie pom ok juga! Mr.Z tak kisah mahal sikit asalkan baju itu "kenangan" katanya.. tema di rumah aku pink+mint green... adik aku duk pilih... huhu family along da tempah, excited!.. tq pada angah sudah belikan mangkuk crystal untuk belah lelaki sebagai door gift... tq tq... ;)


moga semuanya di permudahkan nanti...  dan satu lagi new "aku da dapat kerja"... area shah alam! maybe bak kata orang rezeki nak kawen...
alhamdullillah... :)