Tuesday, 5 February 2013

Antara SEBABNYA.....




Entry aku kali ini untuk memberitahu antara sebab-sebabnya kenapa aku selalu bertukar-tukar kerja... mungkin dia antaranya adalah aku tak ada rezeki di situ... so aku redha... aku yakin rezeki itu Allah yang bagi... tapi di sebabkan ada di antara orang-orang yang terlalu mengambil berat tentang diri aku ini, tanya itu tanya ini aku mula tension lah... nasib la aku ni xde darah tinggi kalu x naik darah aku... huhuhh... Hanya  mrZ tempat aku luahkan segala problem aku... First, masa aku habis jer study aku terus dapat kerja sebagai Software Engineer... kerja di situ besh sngt, kawan-kawan semua baik.. cuma cara kerja jer aku x berapa nak suka... penyelia aku nie seorang yang suka marah-marah than kerja nak ikut mood dia... so boring... yang aku paling memendam rasa tu pasal kes aku dapat memo... ingat tak entry aku memo... walaupun cerita itu tahun 2010 tapi still ingat sampai sekarang...:( di sebabkan penyelia aku yang kuat mengadu pada bos macam-macam lah aku di beri pilihan berhenti/tak... ya Allah, malu sungguh aku time tu...sejujurnya, bos aku baik, aku sebenarnya suka cara bos aku berkerja kalu boleh aku nak tambah ilmu pengetahuan tentang dalam bidang Programming...tp bila da asik beri dua ratus peratus kat penyelia kepercayaan mcm tu la jadinya... aku ambil keputusan just resign...

berkat kesabaran aku dapat peluang bekerja di satu syarikat ini... tapi sebagai "Pembantu Tadbir' kontrak... Alhamdullillah... first day aku masuk tempat kerja aku jadi culture shock...semua lelaki dan dalam unit aku dan bahasa yang diaorng guna agak kasar... menahan kesabaran aku... sebelum aku masuk kerja di syarikat ini aku dapat satu tawaran sebagai programmer.. tetapi disebabkan bos aku yang baru ini da col aku nak jugak aku masuk di unit tersebut dan menjanjikan akan tetapkan aku..aku pun terima lah tawaran itu... aarrrrggggghhhhhh.... kerja saja sebagai pembantu tadbir tapi macam2-macam kerja kena buat... itu ini... memang sangat tension berbanding kerja lama aku... last-last janji bos aku tu x boleh nak pakai... setahun jer aku kontrak disana... alasan bos kata tak sambung kontrak di sebabkan ceo xmou lagi kakitangan kontrak lagi berkhidmat di sana... ntah pape... mrZ la tempat aku mengadu... mrZ bg semangat.. yela macam-macam komitmen aku ada sekarang... pikir lahh..

aku harap lepas ini ada rezeki aku untuk mendapat pekerjaan lain... mudah mudahan.. Amin...

Saturday, 2 February 2013

Biskut Almond Flakes

Oder Sementara Stok Masih Ada...
BISKUT ALMOND FLAKES rm23...
rasanya sangat sedap... belum cuba belum tahu... :)

rm23
 

Tudung Bawal

JOM SHOPPING!!!!Bawal Air Brush

 Menggunakan teknik "AIR BRUSH" dalam menghasilkan corak yang menarik di atas material "BAWAL" yang berkualiti.

Bawal Air Brush Sehelai RM30, dua helai rm55 , ( free postage ) :)

BC01


BC02
BC03
BC04
BC05
BC06
BC07
BC08
BC09

 

CONTOH PEMAKAIAN UNTUK TUDUNG BAWAL AIR BRUSH...

contoh tudung bawal air brush...

 

Bukit Tinggi

huh da lama ak x conteng-conteng blog ak nie... hampir 2 tahun kot... da berabuk2 da blog nie... hhehehe... sekarang nie ak da jadi suri rumah sepenuh masa... so ade la time tuk menconteng kat blog nie... sajer -sajer la nak kongsi pengalaman kat sini... aritu beshfren ak ajak la ak g cuti-cuti malaysia.... huhuhh xde duit kn so malaysia jer la yang ak mampu pergi... hehhehe... Kami ke BUKIT TINGGI... excited la ak.. yela duk umah jer kn... agak membosankan... skali skala jalan-jalan besh juga...  untuk ke Bukit Tinggi, kitaorng dari Putrajaya so lalu highway Mex mudah sikit than turun kl,kitaorang ikut jalan Bulatan Pahang..ikut signboard ke Gombak dan dari situ  ikut  arah Kuantan. untuk ke Bukit Tinggi ada tol di Plaza Tol Gombak sebanyak  RM5.

sampai ke Bukit Tinggi..perlu bayar rm12 untuk orang dewasa dan rm7 untuk kanak kanak.. :)

simpang ke kanan adalah Colmar Tropical 

simpang ke kiri adalah ke Japanese Village.
.


Fisrt, kitaorng naik la ke Japanese Village... sampai di car park ingatkan area-area situ jer tempat untuk kitaorng berjalan-jalan, rupa-rupa kitaorng kena menaiki tangga untuk sampai ke atas... Wah semputttttt...

                            Akhir nya dengan usaha yang gigih sampai juga kami diatas... Peace...

yeaaaaahhhhh smp jgk... ingatkan round-round situ saja... rupanya kitaorng kena mendaki lagi... ini la beshfren sy.. Safura Khalid... :)


                                                                     cantik kan....

i'm HERE.... sampai di rumah ala-ala rumah jepun tu.... huhuhuhh... rmai juga orng duk test-test baju jepun tu n bergambar.


                                        nie Pora ngn Kyar... from Brunie ok...



                                                           Botanica Garden...


Colmar Tropical..di mana bangunan yang cantik2 tersergam indah di sana..

                                       saya lorrrrr dan kuda Malaysia... hehheeh

                                                                 Clock Tower... :)